Lasă un comentariu

Ce înseamnă să te închini ca și un fiu de D(r)ac

          De multă vreme am observat ca sunt foarte alergic la prostie (în adevăratul sens al cuvântului) și la fățărnicie. De altfel, mă irită într-un mod agresiv oamenii care se joacă de-a “vedetele creștine”. Mai exact… cântăreții – care cred ca sunt într-un fel de: “Pocăiții n-au talent”. Înțeleg clar că mulți oameni au darul sau talentul înnăscut de a cânta și nu doar atât… ci și de a compune. Însă lucrurile se schimbă când vorbim despre a face asta cu un alt scop decât cel pe care îl au cei pe care îi auzim în toiul verii prin mașinile fiilor de muncitori în Italia sau cei pe care ii auzim pe scenele primăriilor, în toiul iernii.

         Vreau să continui prin a afirma că oamenii sunt niște creaturi care se închină într-un mod instinctiv. Când psalmistul a scris: „Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!” (Psalmul 42:1), a exprimat foarte  bine acest lucru. Spun asta pentru că încă de la început, oamenii au avut în ei dorința de a se închina la ceva sau cineva – sufletul omului tânjește după a se închina. În acest caz, trebuie să ne întrebăm: ”Ce este închinarea?”. Dar mai mult.. „Cine, cui si cum trebuie să se închine?” Ce reprezintă un serviciu de închinare din perspectiva scripturii… și cel mai important, ce înseamnă a fi „adevărați închinători”? (Ioan 4:23) sau “închinători falsi”?

       În primul rând, știm ca adevărata închinare implică un profund sentiment de venerație, care se exprimă în acte de devotament și evlavie.

           În al doilea rând, Hristos a poruncit ca adevărații închinători să se închine în duh și în adevăr (Ioan 4:24 24 Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”). Apostolul Pavel, la rândul lui, a explicat că noi ne închinăm prin Duhul lui Dumnezeu (Filipeni 3:3 3 Noi suntem cei care am primit adevărata tăiere imprejur: cei care ne închinăm prin Duhul lui Dumnezeu, care ne lăudăm în Cristos Isus şi care nu ne punem încrederea în lucruri pământeşti, NTR), ceea ce înseamnă că prin excludere rămân doar cei care se închină cu adevărat; și-anume: în Duhul.

Din asta rezultă că închinarea adevărată vine numai de la cei care au fost mântuiți prin credința în Domnul Isus Hristos și au Duhul Sfânt care trăieste în inimile lor.

 Ca urmare, nici un om care nu este născut din nou, nu se poate închina în Duhul… pentru ca nu are Duhul lui Dumnezeu în el. Iar cine nu are Duhul lui Dumnezeu în el, nu este al lui Dumnezeu. (Romani 8:9b)

       În al treilea rând, Dumnezeul nostru este un Dumnezeu SFÂNT – de trei ori SFÂNT!

1 Samuel 2:2 – Nimeni nu este sfânt ca Domnul; nu este alt Dumnezeu decât Tine; nu este stâncă aşa ca Dumnezeul nostru.

Nu se cuvine să te închini oricum înaintea Lui. Închinarea în Duh, de asemenea, înseamnă și o atitudine corectă a inimii, nu doar niște ritualuri banale. A te închina în adevar înseamnă să te închini în conformitate cu ceea ce Dumneze a descoperit despre Sine însuși în scriptură. Nu se cuvine să ai o atitudine încorectă când te închini Lui. Cine poate sta înaintea Domnului, înaintea acestui Dumnezeu sfânt?

           Pentru a încheia pe acelasi ton cu care am început, voi posta sub o notă critică, o filmare care m-a făcut să mă zvârcolesc de-a dreptul în somn. Mai exact… ce înseamnă să te închini ca și un fiu de D(r)ac.

https://www.youtube.com/watch?v=JesJEnjyuQ8

           Nu văd acest mod de închinare ca fiind unul biblic și nici nu-l pot asocia în vreun fel cu închinarea care se cuvine a fi adusa unui Dumnezeu sfânt. (Amos 5:21-24) Ce am împotriva acestor “închinatori”, este că nu cunosc adevarata închinare. Și afirm asta pentru că se vede prea clar lipsa de cunoștință, în urma acțiunilor pe care ei le întreprind. Deși spun și lucruri care sunt perfect adevărate, ele nu pot intra în vigoare pentru ca nu sunt spuse de oamenii potriviți. Însă, fără a mai încerca cu disperare să exprim revolta din inima mea și să-mi tot pun întrebări cu privire la prostia în care pot ajunge oamenii, am să opresc spunând ca și Iov: “„Iată, eu sunt prea mic; ce să-Ţi răspund? Îmi pun mâna la gură.”

          Fără îndoială, Dumnezeu, în înțelepciunea Sa divină, a furnizat modelul perfect de închinare adevărată, astfel încât să ne putem închina într-un mod plăcut Lui.

Mântuirea este a Domnului!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: