Lasă un comentariu

Cand tehnologia își iese din „matcă”

Cu siguranță toți ați văzut filme SF în care roboții preiau controlul asupra lumii, iar oamenii se luptă să-și recâștige „libertatea”.
Întradevăr, „roboții și tehnologia” au cucerit lumea. Probabil regizorii nu au înțeles și nu au reușit să surprindă, la momentul respectiv, modul în care acest lucru urma să se întample.
Constienți sau nu, astăzi trăim aceste filme SF. Suntem robi ai tehnologiei, „flămânzi” să vedem ce au mai inventat Samsung sau Apple, ce mai e nou pe Facebook, ce seriale au mai apărut… Fiecare are „pasiunile” lui pentru care sacrifică energie, timp, bani. În final, după ce „vezi” sau „obții” acel ceva, te bucuri câteva ore după care simți că nu e de ajuns. Parcă ai vrea mai mult!
Devine deja un cliseu să spunem că: tehnologia ne conectează și ne desparte în acelasi timp. Nu mai există prieteniile și relațiile inter-umane pe care le aveam acum 10 ani.
Avem sute, mii de prieteni online … dar când avem nevoie de un moment de intimitate cu un prieten adevarat… foarte puțini dintre noi se mai pot considera „neorocoși” să aibă acel prieten.
Văd o mulțime de fete care postează pe rețele de socializare citate și mesaje de „disperare mascată”. Doresc să fie apreciate, acceptate, iubite și pentru asta își sacrifică trupul, curăția inimii și a minții.
Ceva sa pierdut pe drum! Ceva nu e bine!
Totul părea să fie spre binele nostru, al oamenilor. Totuși, aceste lucruri se întorc împotriva noastră!
Unde să ne oprim? Ce înseamnă să o luăm de la capăt? Sunt acestea lucruri noi?
Raspunsul îl găsim, la fel ca la majoritatea întrebărilor existențiale, în Biblie.
Eclesiastul 7:10: „Nu zice: „Cum se face că zilele de mai înainte erau mai bune decât acestea?”, căci nu din înţelepciune întrebi aşa.”
Nu este nimic nou sub soare. Trebuie să ne înțelegem scopul pe acest Pământ, să vedem cine suntem și încotro merge și, în funcție de aceste lucruri, să ne folosim de tehnologia pe care o avem la dispoziție.
Bogdan Mariniuc
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: